Een storing melden? 
BEL 0299-396923

IVG Datanetwerken

Een goed datanetwerk is van essentieel belang in uw bedrijfspand. Als er een storing of complicatie optreed in het data netwerk dan kan uw hele bedrijf hier onder lijden.
Neem contact op

Een goed data netwerk is van essentieel belang in uw bedrijfspand. Als er een storing of complicatie optreed in het data netwerk dan kan uw hele bedrijf hier onder lijden. Onze elektriciens hebben ervaring in de advisering en het installeren van de data netwerken. Hierdoor kan het data netwerk optimaal functioneren en kunnen de complicaties geminimaliseerd worden. Wij komen graag bij u langs om mee te denken over de opbouw van het netwerk of uitbreiding van het bestaande netwerk. 

Een overzicht van onze diensten:

Datanetwerken

Wij realiseren duurzame datacommunicatienetwerken met kwaliteitscomponenten en -kabels. We kunnen een toekomstgericht ontwerp maken waardoor de datacommunicatie jarenlang mee kan. Er kan een compleet nieuw netwerk aangelegd worden of als u liever een draadloos systeem wenst is dit natuurlijk ook mogelijk. Na afloop zullen alle aansluitingen gemeten worden om optimaal bereik te kunnen garanderen.

IVG levert ,- installeert en verzorgd diversen datanetwerken voor zowel uw computernetwerk als voor uw telefoonsysteem, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Cat 5e, Cat 6(a) Cat 7 enFTP. Alle door ons geleverde / geïnstalleerde componenten en bekabelingen zijn gekeurd en gecertificeerd en worden na installatie door ons gemeten doormiddel van een gecertificeerde digitale meter.

Noodstroomsystemen/UPS

UPS (Uninterruptible Power Supply). Een apparaat dat wordt aangesloten tussen een computer en een energiebron om ervoor te zorgen dat de elektriciteitsvoorziening niet wordt onderbroken. Een UPS-apparaat of noodvoeding bevat een accu die ervoor zorgt dat de computer bij stroomuitval nog een x aantal tijd blijft werken. Veel bedrijven krijgen te maken met kleine en grote stroomstoringen door verschillende oorzaken. De gevolgen en risico’s die bedrijven hiermee lopen kunnen ernstig zijn. Een noodstroomvoorziening vangt de stroomstoring op – en zorgt dat belangrijke processen áltijd door kunnen gaan. Hierdoor ontstaat er geen data of productieverlies en bent u te aller tijden bereikbaar voor klanten en leveranciers.

Patchkast

het centrale punt van het netwerk – de patchkast. Vaak worden de kabels georganiseerd met een kleurcode, waardoor men zeer snel een eerste indruk kan krijgen van het netwerk. Een patchkast is ook wel de meterkast van een netwerk. Hierin vindt de opslag van ICT, telecom en beveiligingsapparatuur plaats. In de patchkast komen alle kabels voor data, telefonie en glasvezel samen. Deze kabels kunnen worden aangesloten op een switch, modem of router. Daarvanuit kunnen ze weer doorverbonden worden met andere patchkasten etc. In een patchkast worden patchpanelen geplaatst, waarop kabels worden afgemonteerd. Daarvandaan worden patchkabels verder gepatcht naar actieve netwerkapparatuur.
Patchkabels (of patchkoorden) zijn kabels met connectoren aan beide kanten die worden gebruikt om apparaten met iets te verbinden, bijvoorbeeld een ander apparaat of voedingsbron. De meest voorkomende connectie is een PC of laptop verbinden aan een wall-outlet. Patchkabels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, typen, categoriën en lengtes. Ook met verschillende connectoren aan beide kanten.
IVG Electro kan u aan de hand van uw wensen adviseren welke patchkast voor u het meest geschikt is.

Patchkasten installeren

Een patchkast geeft rust voor de beheerder, de kleuren en het overzicht maken het dat een storing makkelijker te vinden zijn. De standaard maatvoeringen zijn doorgevoerd in switches, rangeer panelen en b.v. een patchpaneel.

Een patchkast is er in 10″maar ook in 19″ breedt waardoor alles standaard zal passen. Enkel de hoogte en de diepte zal u als klant naar wens nog moeten aanvullen.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 • "Dit jaar de opdracht gegeven voor beveiligingscamera´s te
  plaatsen in de Balustrade op de Koemarkt. IVG, mooi correct
  snel groeiend bedrijf. Ik was blij met de goede uitvoering en
  snelle service."
  Michael Schoemaker
  Balustrade, Purmerend
 • "Onlangs hebben wij IVG Electro opdracht gegeven een installatie uit te voeren in ons bedrijf. Dit is zeer netjes gedaan. Alle afspraken die zijn gemaakt zijn uitgevoerd, en wij zijn dan ook zeker tevreden met het eindresultaat. "
  Jessie-Boy Palm
  JK verpakkingen, Aalsmeer

 • "IVG Electro is een betrouwbare partner in het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Ze denken mee bij mogelijke uitdagingen en zijn flexibel in de uitvoering. Werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd en bij storingen wordt er snel geschakeld en gehandeld."
  Timo Lieder
  ITSD, Purmerend
 • "IVG Electro Groep heeft onze winkel voorzien van Infrarood verwarming en de beveiliging geregeld. Zeer tevreden over de werkwijze, de communicatie en natuurlijk het eindresultaat. We zullen in de toekomst nog een plan maken voor zonnepanelen en daar gaan we zeker IVG weer voor benaderen"
  Miquel Eugster
  Behind The Pines
 • "IVG Electro verzorgde voor ons op de zaak het gehele elektrische gedeelte. Het verwijderen van oude elektra en het opnieuw aanleggen daarvan inclusief nieuwe groepenkast etc is voor deze club geen enkel probleem. Contact verloopt soepel en ze werken secuur maar toch ook snel. Fijne mensen om mee te werken. Echte aanrader."
  Marc Jansen
  JMF-Filters
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | © IVG Groep 2019-2024
star linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram