Een storing melden? 
BEL 0299-396923

IVG Electrotechniek

Elektrotechniek bepaalt voor een groot deel de continuïteit van elk modern bedrijf. Het is dan ook overal aanwezig, ook al zie je het soms niet.
Neem contact op
Naast het feit dat dat de elektrotechniek aan strenge eisen moet voldoen, kan het ook flink wat besparingen opleveren. IVG Electro kan u daarin adviseren. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van led verlichting, bewegingssensoren, domoticasystemen en zonnepanelen. En uiteraard wilt u dat uw pand volledig veilig is voor uw medewerkers en bezoekers. IVG Electro denkt graag met u mee over de installatie en onderhoud van complete elektrische installaties, nood-/vluchtwegverlichting en brandmeldinstallaties. We zoeken samen naar een oplossing die past bij uw wensen. Wij werken altijd volgens de laatste richtlijnen en onze medewerkers hebben de juiste diploma’s om de elektrotechniek vakkundig te installeren.

Een overzicht van onze diensten:

Nieuwe elektrotechnische installatie

Het is belangrijk dat uw elektrische installatie in orde is. Denk hierbij aan het vervangen van de groepen in de meterkast tot het aanleggen van nieuwe stopcontacten/wandcontactdozen of bijmaken ervan. Ook voor een nieuw pand realiseren wij een complete elektrische installatie. Wij werken volgens de meest actuele richtlijnen en bij het plaatsen van een nieuwe groepenkast werken we volgens de NEN 1010.

NEN 1010

IVG realiseert en keurt nieuwe installatie volgens de NEN 1010 (veiligheidsbepalingen en uitvoeringseisen). Daarmee houden we rekening met kabeldiktes, beugeling, aarding en maximale bedrading. NEN1010 is een reeks Nederlandse veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties die worden gebruikt door de elektronische installatiebranche. De NEN 1010 wordt toegepast op nieuwe installaties. Het doel van NEN 1010 is om een veilige installatie te realiseren en risico’s op brandgevaar te verminderen. Zowel de brandveiligheidsnormen in het Bouwbesluit als de normen voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties verwijzen naar de NEN 1010.

Bestaande Elektrotechnische installatie

Naast nieuwe elektrische installaties, dienen bestaande installaties ook brandveilig te zijn. Vanuit de ARBO-regelgeving is het verplicht om de elektrische installaties regelmatig laten controleren. Elektrische systemen die niet goed functioneren, kunnen leiden tot gevaarlijk situaties, denk bijvoorbeeld aan personen of dieren die elektrische schokken kunnen krijgen of zelfs gewond kunnen raken. Tevens kunnen kabels oververhit raken, waardoor ze vlam kunnen vatten of beschadigen. U bent als eigenaar van een gebouw verantwoordelijk voor de inspectie van de gebouwgebonden installatie. IVG electro onderhoudt verschillende installaties en kan ook uw installatie onderhouden nadat we deze voor u geplaatst hebben.

NEN 3140

IVG Electro neemt het onderhoud over uw bestaande installatie uit handen en zorgt er tevens voor dat uw installatie wordt goedgekeurd. Dit doen wij volgens de NEN 3140 norm. NEN 3140 is een belangrijke norm voor installateurs en werkgevers en wordt toegepast op de bestaande installatie. Werkgevers moeten er voor zorgen dat hun werknemers veilig kunnen werken. Het toepassen van NEN 3140 is niet verplicht, maar het kan door een verzekeraar als clausule opgenomen worden. Voor bestaande bouw geldt dat de gebouweigenaar verplicht is de gebouwgebonden installaties regelmatig te laten controleren volgens de NEN 3140.

Nood-/vlucht verlichting

IVG electro adviseert, installeert en onderhoudt graag voor u de noodverlichting. Indien gewenst maken we een compleet noodverlichtingsplan voor het volledige gebouw. Ons elektrotechnisch bedrijf heeft vakkundige elektriciens in dienst om ervoor te zorgen dat uw noodverlichting optimaal en duurzaam functioneert. Zodat u in noodgevallen terug kunt vallen op de noodverlichting. Eigenaren kunnen (volgens Bouwbesluit 2012 en de Arbowet) verplicht zijn om noodverlichting op te hangen. De aanleg van noodverlichting is echter lang niet altijd zo eenvoudig, er gelden wettelijke voorschriften voor en vaak ook bouweisen.

Jaarlijkse inspectie en onderhoud zijn eveneens verplicht. Daarnaast moet elke 4 jaar de accu vervangen worden. In geval van calamiteiten moet de noodverlichting werken en onderhoud is dan ook zeer belangrijk. Ook voor het onderhoud kunt u bij IVG terecht.

Domotica

Uw bedrijfspand comfortabel, veilig en duurzaam wordt voor mensen die in het pand wonen, werken of bezoeken door technologie en diensten met elkaar te integreren. U kunt bijvoorbeeld door middel van domotica op afstand de bewakingscamera’s bedienen en bij (eventuele) calamiteiten de politie inschakelen. U kunt zelfs het zonnescherm op afstand bedienen, uw verlichting op een smartphone regelen en het hek op afstand open doen. Domotica vereenvoudigd en automatiseert zorgtaken, communicatie en andere werkzaamheden door technische apparaten aan elkaar te verbinden. Dit kunt u zowel handmatig bedienen, maar u kunt het ook laten automatiseren door bijvoorbeeld bewegingssensoren te installeren. Dit zorgt niet enkel voor gemak voor de gebruiker, maar zorgt er ook voor dat u bespaart op bijvoorbeeld de energierekening.

Zonnepanelen

Wilt u ook onafhankelijker worden van de stroomvoorziening door het installeren van zonnepanelen? U gebruikt minder fossiele brandstoffen én het is goed voor het milieu. IVG Electro ontwerpt, levert en installeert zonne-energie installaties. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt met verschillend rendement en prijzen. Welk soort zonnepaneel het beste past bij uw bedrijf, is afhankelijk van uw situatie. Denk hierbij aan het jaarlijks verbruik, beschikbaar dakoppervlak en zoninstraling. Er zijn twee soorten zonnepanelen MONO- en POLY kristallijn. De keuze van de panelen hangt af van de zoninstraling en dit berekenen wij dan ook van tevoren om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Tevens berekenen we het vermogen van de omvormer. Het kan voorkomen dat de groepenkast hiervoor moet worden uitgebreid. In alle gevallen zullen wij u van tevoren op de hoogte stellen van de eventueel te nemen stappen.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 • "Dit jaar de opdracht gegeven voor beveiligingscamera´s te
  plaatsen in de Balustrade op de Koemarkt. IVG, mooi correct
  snel groeiend bedrijf. Ik was blij met de goede uitvoering en
  snelle service."
  Michael Schoemaker
  Balustrade, Purmerend
 • "Onlangs hebben wij IVG Electro opdracht gegeven een installatie uit te voeren in ons bedrijf. Dit is zeer netjes gedaan. Alle afspraken die zijn gemaakt zijn uitgevoerd, en wij zijn dan ook zeker tevreden met het eindresultaat. "
  Jessie-Boy Palm
  JK verpakkingen, Aalsmeer

 • "IVG Electro is een betrouwbare partner in het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Ze denken mee bij mogelijke uitdagingen en zijn flexibel in de uitvoering. Werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd en bij storingen wordt er snel geschakeld en gehandeld."
  Timo Lieder
  ITSD, Purmerend
 • "IVG Electro Groep heeft onze winkel voorzien van Infrarood verwarming en de beveiliging geregeld. Zeer tevreden over de werkwijze, de communicatie en natuurlijk het eindresultaat. We zullen in de toekomst nog een plan maken voor zonnepanelen en daar gaan we zeker IVG weer voor benaderen"
  Miquel Eugster
  Behind The Pines
 • "IVG Electro verzorgde voor ons op de zaak het gehele elektrische gedeelte. Het verwijderen van oude elektra en het opnieuw aanleggen daarvan inclusief nieuwe groepenkast etc is voor deze club geen enkel probleem. Contact verloopt soepel en ze werken secuur maar toch ook snel. Fijne mensen om mee te werken. Echte aanrader."
  Marc Jansen
  JMF-Filters
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | © IVG Groep 2019-2024
star linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram