Een storing melden? 
BEL 0299-396923

IVG Service & onderhoud

Goede service en onderhoud van de elektrotechnische installaties zorgen ervoor dat storingen of calamiteiten nauwelijks voorkomen. Als bedrijf bent u verplicht om uw installaties goed te onderhouden en een veilige omgeving te creëren voor de werknemers.
Neem contact op
IVG neemt graag het beheer en onderhoud op zich na de realisatie van een elektrotechnische installatie. Eventuele mankementen kunnen wij voortijdig/vroegtijdig opsporen zodat uw bedrijf niet stil komt te staan. Wij werken volgens de meest actuele richtlijnen. Hierdoor weet u zeker dat u voldoet aan de wet- en regelgeving, uw installatie altijd functioneert en u er geen omkijken meer naar heeft als wij het onderhoud op ons nemen. Goed om te weten: IVG Electro werkt alleen samen met gecertificeerde partijen en verricht alle werkzaamheden volgens de Europese normen en wetgeving.

Een overzicht van onze diensten:

Onderhoud elektrische installaties

Uw bedrijfsmatige elektrische installatie vereist grondig en deels verplicht onderhoud. Niet alleen is onderhoud aan uw elektrische installatie deels verplicht, ook zal gestructureerd en grondig onderhoud meerwaarde opleveren aan uw bedrijf en zullen onnodige kosten worden voorkomen.
Door een planning te maken op basis van gebruik en levensduur komt u uw wettelijke onderhoudsverplichtingen na.
Het organiseren van het onderhoud aan uw gebouw kan uiteraard op diverse manieren. Gebruikelijk is het opzetten van een zogenoemd meer jaren onderhoudsplan. In een meerjaren onderhoudsplan worden alle gebouwonderdelen benoemd en gekoppeld aan de benodigde onderhoudsfrequentie met passend budget. Daarmee ontstaat een overzichtelijk en gestructureerd beeld van het onderhoud gedurende de vastgestelde periode.
IVG Electro werkt met hoogwaardige materialen waarvan de installatie onderdelen vallen onder de CE-markering. Hierbij is de juiste toepassing en het onderhoudsvoorschrift van de fabrikant al opgesteld. Behalve herstellend en reactief onderhoud is preventief onderhoud minstens zo belangrijk; liever voorkomen dan genezen. Met preventief onderhoud worden ad-hoc storingen en duurder onderhoud voorkomen..

Onderhoud noodverlichting

Om de veiligheid van bezoekers en werknemers binnen een pand te garanderen is onderhoud van uw noodverlichting verplicht. De werkgever of gebouwbeheerder is verantwoordelijk voor calamiteiten bij niet werkende noodverlichting. Rookmelders worden vaak wel opgehangen maar als er brand uitbreekt is de snelste manier om te vluchten niet duidelijk aangegeven. Bij het onderhoud van de noodverlichting vindt er eerst een visuele keuring plaats. Bij deze keuring kan de specialist bekijken of de noodverlichting nog op de juiste plek hangt. Bij iedere wijziging zoals bijvoorbeeld verplaatsen van meubilair of een verbouwing, kan de vluchtweg veranderen. Na de visuele keuring zal het onderhoud plaatsvinden. Lichtbronnen en batterijen worden zo nodig vervangen en de armaturen worden schoongemaakt. IVG voert alles uit volgens de Europese normen voor het onderhoud van noodverlichting en zorgt dat de functie gecontroleerd wordt. Na het onderhoud zal het logboek aangevuld worden en ontvangt u een digitaal inspectierapport.

Onderhoud beveiligingscentrale en brandmeldinstallatie

Een alarminstallatie is er voor uw veiligheid en om uw bedrijf te beschermen tegen inbraak en/of brand. Om er zeker van te zijn dat uw alarminstallatie naar wens blijft werken, adviseren wij onze klanten om jaarlijks een onderhoud/controle te laten uitvoeren. Door deze jaarlijkse controle kunt u aan de eisen van de VEB-certificaat en/of de Certificatieschema’s van brandmeldinstallaties voldoen. Ook is de jaarlijkse controle van belang om uw beveiliging- en brandmeldinstallatie optimaal te laten functioneren. Wij werken samen met een gecertificeerde partij om na de installatie van uw beveiliging- en brandmeldinstallatie, u ook te kunnen voorzien van een goed onderhoudscontract. Met het jaarlijks onderhoud wordt de kans op storingen en nodeloze alarmeringen tot een minimum beperkt. Na deze controle ontvangt u van hen een rapport van de bevindingen.

Onderhoud camerasystemen

U heeft een camerasysteem laten plaatsen met de door u gewenste kwaliteit en eisen. Hopelijk hoeft u niet vaak de beelden terug te kijken. Toch is uw systeem 24 uur per dag aan het werk en is aandacht op zijn tijd gewenst om de kwaliteit te blijven garanderen. IVG kan het onderhoud aan uw camerasysteem uit handen nemen. Tijdens het onderhoud worden de bewakingscamera´s gereinigd, de instellingen nagelopen en indien nodig aangepast. De harde schijf in uw recorder wordt nagekeken op correcte werking en de temperatuur wordt gemeten. Helaas zijn wij meerdere keren camerasystemen tegen gekomen waar geen onderhoud op is uitgevoerd. Gebreken en defecten die hier zijn ontstaan hadden voorkomen kunnen worden als er preventief onderhoud had plaatsgevonden. Het is dan ook altijd raadzaam om uw camerasysteem te onderhouden.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

 • "Dit jaar de opdracht gegeven voor beveiligingscamera´s te
  plaatsen in de Balustrade op de Koemarkt. IVG, mooi correct
  snel groeiend bedrijf. Ik was blij met de goede uitvoering en
  snelle service."
  Michael Schoemaker
  Balustrade, Purmerend
 • "Onlangs hebben wij IVG Electro opdracht gegeven een installatie uit te voeren in ons bedrijf. Dit is zeer netjes gedaan. Alle afspraken die zijn gemaakt zijn uitgevoerd, en wij zijn dan ook zeker tevreden met het eindresultaat. "
  Jessie-Boy Palm
  JK verpakkingen, Aalsmeer

 • "IVG Electro is een betrouwbare partner in het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Ze denken mee bij mogelijke uitdagingen en zijn flexibel in de uitvoering. Werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd en bij storingen wordt er snel geschakeld en gehandeld."
  Timo Lieder
  ITSD, Purmerend
 • "IVG Electro Groep heeft onze winkel voorzien van Infrarood verwarming en de beveiliging geregeld. Zeer tevreden over de werkwijze, de communicatie en natuurlijk het eindresultaat. We zullen in de toekomst nog een plan maken voor zonnepanelen en daar gaan we zeker IVG weer voor benaderen"
  Miquel Eugster
  Behind The Pines
 • "IVG Electro verzorgde voor ons op de zaak het gehele elektrische gedeelte. Het verwijderen van oude elektra en het opnieuw aanleggen daarvan inclusief nieuwe groepenkast etc is voor deze club geen enkel probleem. Contact verloopt soepel en ze werken secuur maar toch ook snel. Fijne mensen om mee te werken. Echte aanrader."
  Marc Jansen
  JMF-Filters
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | © IVG Groep 2019-2024
star linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram